O nama

70 godina tradicije u proizvodnji premium akumulatora

CE Industries je suvlasnik FAS „Black Horse“ iz Sombora, jedinog srpskog proizvođača akumulatora koji ima tradiciju dugu čak sedam decenija.

Black Horse-FAS ima bogatu istoriju stalnih poboljšanja i inovacija. Fabrika je prisutna na tržištu olovnih starter akumulatora od 1952. godine. Preduzeće je izraslo iz male radionice za montažu i popravku olovnih akumulatora od 6V i 12V u kompaniju koja danas upošljava 135 radnika i proizvodi više od 500.000 akumulatora godišnje.

Proizvodnju obavlja tim kvalifikovanih stručnjaka koristeći najnoviju opremu i tehnologije, što je čini visoko konkurentnom na međunarodnom i domaćem tržištu.

Sa stabilnim vlasnikom vraćamo sigurnost

CE Industries je industrijska holding kompanija koja posluje u sektoru železničkog transporta, reciklaže sirovina i energetike. Holding se sastoji od dvadeset kompanija sa preko 2.400 zaposlenih i prometom od preko 8 milijardi CZK.

Ukupan kapacitet fabrike u Somboru je trenutno 500.000 baterija godišnje. Trenutno proizvodi do 4.000 baterija dnevno.

Sertifikat ISO 9001:2015 koji je fabrika dobila od renomirane firme Quality Austria dokazuje da su proizvedene baterije visokog, kontrolisanog kvaliteta i da ispunjavaju traženi standard.

Pored Srbije, akumulatori ove fabrike mogu se naći i na tržištima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Italiji, Poljskoj, Jermeniji, Rusiji, Nemačkoj i Francuskoj.

Istorijat
1952.

Fabrika je započela svoj rad pre 70 godina.

Istorijat
2004.

Fabrika je modernizovana 2004. godine kada je uvedena proizvodnja nove generacije baterija, baziranih na tehnologiji kalcijuma.

Istorijat
2022.

Nova era modernizacije i investicija nastupila je 2022. godine, kada je CE Industries kupila fabriku u Somboru.

Razvojni planovi

Black Horse FAS ima izrađenu strategiju unapređenja tržišne konkurentnosti koja predviđa, između ostalog, nova radna mesta, zapošljavanje mladih stručnjaka, inženjera,  uvođenje novih proizvoda i proizvodnju akumulatora za građevinske i industrijske mašine.

Zahvaljujući znanju i iskustvu stručnjaka, uvođenjem najsavremenije opreme vodećih svetskih proizvođača, kompanija je dostigla najviši nivo kvaliteta proizvodnje nove generacije akumulatora zasnovanih na Ca tehnologiji koji ispunjavaju visoke zahteve evropske norme EN 50342.

Vreme je da se
pridružite timu