Mirović sa predstavnicima češke kompanije „Central European Industries”

Published septembar 8, 2022 by digitalplus

Mirović sa predstavnicima češke kompanije „Central European Industries”

Češka korporacija „Central European Industries“ (CE Industries), koja je vlasnik zrenjaninske „Beohemije“ i suvlasnik somborske fabrike akumulatora „Black Horse“, predstavila je danas svoje razvojne potencijale i projekte Predsedniku Izvršnog veća Vojvodine Igoru Miroviću.

Na sastanku su razmotreni konkretni modeli saradnje između Pokrajinske vlade i njenih institucija i partnera iz Češke, koji treba da omoguće dodatne razvojne potencijale zrenjaninskoj „Beohemiji“ i somborskoj fabrici akumulatora „Black Horse FAS”.

Plan kompanije je da osvaja nova regionalna i evropska tržišta i realizuje nove investicije u Srbiji u svim oblastima kojima se bavi, saopšteno je na sastanku.

Posebno su razmatrane investicije u oblasti zaštite životne sredine.

„Zainteresovani smo da pomognemo realizaciju investicija i damo konkretan doprinos razvoju privrede naše zemlje”, izjavio je predsednik Mirović.

Preduzeća u okviru „Central European Industries” pretežno se bave reciklažom, energijom i železnicom, a odnedavno i proizvodnjom i prodajom robe široke potrošnje. Zapošljavaju više od 2.500 radnika u dvadeset preduzeća u Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Češke Tomaš Kuhta, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević i direktor Razvojnog fonda Vojvodine Goran Savić.

https://www.kurir.rs/vesti/srbija/4006751/mirovic-sa-predstavnicima-ceske-kompanije-central-european-industries?utm_source=kurir_android&utm_medium=app_android&utm_campaign=kurir_share_counter

5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare