Mirović sa predstavnicima češke kompanije „Central European Industries”

Published 8 septembra, 2022 by digitalplus

Mirović sa predstavnicima češke kompanije „Central European Industries”

Češka korporacija „Central European Industries“ (CE Industries), koja je vlasnik zrenjaninske „Beohemije“ i suvlasnik somborske fabrike akumulatora „Black Horse“, predstavila je danas svoje razvojne potencijale i projekte Predsedniku Izvršnog veća Vojvodine Igoru Miroviću.

Na sastanku su razmotreni konkretni modeli saradnje između Pokrajinske vlade i njenih institucija i partnera iz Češke, koji treba da omoguće dodatne razvojne potencijale zrenjaninskoj „Beohemiji“ i somborskoj fabrici akumulatora „Black Horse FAS”.

Plan kompanije je da osvaja nova regionalna i evropska tržišta i realizuje nove investicije u Srbiji u svim oblastima kojima se bavi, saopšteno je na sastanku.

Posebno su razmatrane investicije u oblasti zaštite životne sredine.

„Zainteresovani smo da pomognemo realizaciju investicija i damo konkretan doprinos razvoju privrede naše zemlje”, izjavio je predsednik Mirović.

Preduzeća u okviru „Central European Industries” pretežno se bave reciklažom, energijom i železnicom, a odnedavno i proizvodnjom i prodajom robe široke potrošnje. Zapošljavaju više od 2.500 radnika u dvadeset preduzeća u Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Češke Tomaš Kuhta, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević i direktor Razvojnog fonda Vojvodine Goran Savić.

https://www.kurir.rs/vesti/srbija/4006751/mirovic-sa-predstavnicima-ceske-kompanije-central-european-industries?utm_source=kurir_android&utm_medium=app_android&utm_campaign=kurir_share_counter

5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare